Sunday, September 19, 2010

The Diary Exposed : Merisik - the day

Tarikh : 12 September 2010

Mase mula2 bangun tido. Rase mcm nak bergolek balik... sambung tido. Buat macam tak ada pape special hari tu sbb nervous sgt. Yep, korang x salah bace... mmg nervous sgt sgt sgt. Nak buat mcm mane, cucu pertama yg nak bertunang merisik segala... Mmg kne usik habis2an. Start dari celik mata, smpai 2-3 hari lepas tu pn still lagi ader yg ngusik. Malu giler. Tatau nak sorok muke kat mane.

So, mase hari tu... Rombongan dari pihak lelaki tiba dlm kul 3 mcm tu kot. Plan asalnye nk gerak lepas Zohor tp nk elakkn jem punye pasal, rombongn gerak kul 12.30 tghari. Sepatutnyer dlm 2 jam dah sampai tp rombongan terlewat sbb tersangkut dlm jem jgk. Hahaha.


Antara ahli rombongan dari pihak lelaki. Semuanya 3 kereta.
En. Kekasih Hati terpaksa datang wlaupun dy spttnye xleh ada.
Sbbnye, En.Kekasih Hati je yg hafal jalan untuk ke rumah Cik Penulis Blog.
sebab kedua, Cik Penulis Blog yg paksa datang sbb rindu dah lama x jumpa.
Hahahaha.


Buah tangan dari pihak En. Kekasih Hati. 3 bekas.
Kek, kuih dan buah2an.


Ni pulak buah tangan dari pihak Cik Penulis Blog..
Coklat, Kuih - 2 bekas, buah2an jugak, pudding.


Yg ni buah tangan untuk dibalas feveret Cik Penulis Blog.
Disusun dan digubah oleh Cik Penulis Blog sendiri.
Malam time siapkan benda ni, ramai je yg dah ugut nak curi coklat2 neh.
Tau la mengancam jiwa. Sedap.
Cik Penulis Blog yg dok gubah pn rase terancam bile tgk. Hehehe.



Finally, gambar masa sarung cincin tanda. Sepatutnya masa merisik, tak ada sarung cincin.
Tp dalam kes ni, ibu saudara En. Kekasih Hati buat permintaan...
suruh mak En. Kekasih Hati sarungkan cincin.
Ape lg, Cik Penulis Blog yg ngah nervous dlm bilik pun bertambah2 nervous.
Mane taknye, tibe2 kena panggil tuk sarung cincin.
Mase tu dah tak tau nak buat ekspresi mcm mane. Dengan kena usiknye lagi.
Pandang kiri kanan masing2 dengan camera. Tggu masa nak snap.
Saba jela...

So, sekarang ni... semua dah ditetapkan dah. Tarikh bertunang yg di-plan 19.12.2010 ditunda lewat dlm 2 minggu sbb ader clashing segala. Tarikh yg dah confirm, 01.01.2011 dalam kata lainnnya, New Year 2011. Excited ader, nervous pn ader. Ntah2 nervous nnt lagi teruk dari time merisik ni. Hahaha. Papepn, Alhamdulillah sebab semua berjalan lancar.

:)

p/s: sbnrnye malu nak tulis blog pasal ni. tp buat jgk diatas permintaan En. Kekasih Hati.

4 comments:

Nora a.k.a Aira said...

sweet. nora pun masa merisik sarung cincin macam kamu. malunya masa tu hhe =)

d'Fedrin said...

:D

tau xpe. smpai skrg terasa lg malu2 kucing tu. hahahaha.

cik syahira said...

assalamualaikum.

tahniah. sudah dirisik.
we all plan nak buat time cuti raya ni. tapi keadaan tak mengizinkan. mungkin combine sekali time E-day cuti sekolah hujung tahun ni.
insya Allah.. debaran kamu dah lepas, saya pula tak habis-habis lagi. he3x

d'Fedrin said...

waalaikumussalam.

thanks. hehehe. Ur E-day pn the end of the year eh? tak jauh la tarikh kite eh? xpe2. jgn risau. nnt berjaya jgk lepas debaran tu. at least u sekali je sbb combine. i ni kne berdebar smpai 2-3 kali.. hahaha.

wish u luck, dear.

:)