Wednesday, December 28, 2011

Puteriku Sayang

Salam, dan selamat pagi !

Alhamdulillah, selepas dekat setahun blog ni diabaikan... akhirnya Nana dapat juga meluangkan masa untuk update blog ni. Firstly, Nana mohon maaf yang tak terhingga kat semua especially kepada b2b yang sudi menjengah blog ni sebab tak dapat nak bagi komitmen yang baik kat blog ni. Insyallah, lepas ni blog ni akan kembali meriah.

So untuk pembuka bicara setelah sekian lama ni, Nana dedikasikan lagu ni untuk semua b2b. Walaupun lagu ni dah lama, Nana harap lirik lagu ni dapat bagi motivasi kat semua b2b and Nana jugak... pesanan buat wanita. :)


Puteriku Sayang by Hijjaz

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya 



p/s: Insyallah, road to be isteri and wanita solehah will be the first thing on my azam tahun baru list. :)

2 comments:

Shakina Farhan said...

hai nana..aritu nana silap bg link ke?kina link blog ni k..

mumble-monster said...

oops, sorry Kina.
Nana tuka link blog.
Lupe pulak nk update kt Kina.

Thanks sbb link blog Nana ! :)