Wednesday, October 6, 2010

Entri nak cepat.

Macam yg diperkatakan oleh tajuk, time taip entri ni mmg tengah rushing. Esok ade 2 ujian and 1 kuiz tp satu hape x study lg. Terima kasih kepada assignment yg banyak error smpai menyebabkan 2 hari beturut2 tido kul 5 pagi. Nasib baik buat double-check... fuhh. Penat. Tp tu la, nak update jgk sblum terlupa. 

Tema untuk photoshoot dah ditetapkan. 

"Childhood Reunion"

Tema ni dipilih memandangkan ia berkait rapat dengan kisah cinta En. Kekasih Hati yg mula dikenali sejak berumur 2 bulan. Weehoo.. time baby lagi dah kenal En. Kekasih Hati. Mase tu, En. Kekasih Hati baru umur 2 tahun. Mase En. Kekasih Hati nyer umur lebih kurang 4 tahun, En. Kekasih Hati yg take over bagi minum susu and buai me tido... *seperti yang diceritakan oleh ibunda* Tp mestila diatas pengawasan. En. Kekasih Hati kecik2 lg dah pandai nakal2 sebab dy selalu pegang tgn I lepas tu bawak I jalan2 main2 merata mase I dah mula belajar berjalan.. *pun diatas ihsan penceritaan ibunda*

Tp makin besar tak pernah pun cakap dgn En. Kekasih Hati sbb tak igt pun kat dy. *Sorry ye, dear* Well, mase kawan best2 tu sampai umur 2 tahun je. Jd x igt. En. Kekasih Hati je igt yg dy penah kwn dgn I. Dan bile makin besar dan makin besar lg, baru mula kenal dgn En. Kekasih Hati. Tp x sempat kenal lama. Lepas En. Kekasih Hati dah mula sambung belaja jauh, kitorang lost contact. I pun sambung blaja jugak. After 2 taun lebih kot, nearly 3 years... jumpa balik dengan En. Kekasih Hati. Mase tu terkesima jgk bile nmpk dy ader kt situ. Firstly, segan giler jumpa dy. Kedua, dy makin hensem dan macho. Oh ye, sekali dy pandang pun dah cair. Kalau senyum lg la. Siot je. Mentang2 la dy dah makin matang. Hahaha. Dan persahabatan pun diteruskan smpaila En. Kekasih Hati cakap nak meminang... dan situasi pun dah berubah mcm yg korang boleh nmpk skrg.

Okey, back to the original story. Alkisahnye kt sini, I tgh mencari idea pose2 yg best untuk photoshoot nnt. Macam tgh membayangkan aksi En. Kekasih Hati melamar menggunakan botol susu... Siape2 ader idea yg comel nnt bgtau I ye. 

Thank you ! Sayang korang ! :)



*dan En. Kekasih hati jugak.*

9 comments:

sharifuddin N shakina said...

haha..comelnye percintaan korang..
hehe..idea childhood reunion kena warna warni & serba comel la kn..:)

Amni said...

Waaaa.... nice2! so sweettt... kalau dah jodoh tak ke mana kan.. ekeke...

~ mizzAmy ~ said...

korang kenal since childhood kan? so buat scene masa kanak2 lah. main guli or lompat getah or chop2 tiang ke? tapi pakai ala2 nerd skit lah kan. hehehe....

cik syahira said...

assalamualaikum nana.

all the best utk ujian dan kuiz ye.
sweetnya dah kenal dari kecil rupanya. semoga hubungan ini kekal insya Allah dunia dan akhirat.

childhood reunion,
buat kat playground pun comel sebab tempat tu colorful sure nampak meriah.

or..

boleh juga buat kat nursery. tapi nampak macam dah ada baby la pula. still, nampak cute pose dengan the toddlers. hihi

d'Fedrin said...

sharifuddin n shakina ; hahaha. warne-warni tu penting. tp tu la.. part comel tu masih lg diusahakan... :p

amni ; hehehe. thanks. insyallah, harap2 jodoh kekal lama. :)

mizzamy ; idea maen guli n lompat getah tu mcm best. hehehe. akn dipertimbangkn. thanks. :D

cik syahira ; mcm tau2 je. idea mmg nk wat kt playground. hehehe. skrg still lg usha playground kt area shah alam yg x brape ramai org. sng sket nk shoot nnt. :D

cik syahira said...

assalamualaikum nana,

saya pernah bermain-main dengan slr dan posing-posing kat playground depan tasik unisel shah alam tu.
hari ahad lepas jogging, cuaca pula cerah memang gambar jadi sangat cantik!
try la~

d'Fedrin said...

waalaikumussalam.

wah... yeke? akn dipertimbangkn. boleh cube neh... hehehe... :)

Anonymous said...

hello!This was a really excellent website!
I come from milan, I was luck to approach your topic in digg
Also I obtain a lot in your theme really thank your very much i will come again

d'Fedrin said...

anonymous ;
thanks for the visit.
i'm sorry if you don't understand some of the blog's content. :)