Thursday, October 14, 2010

The Diary Exposed Jangan gelak.

Okeh. Walaupun ada blog b2b ni kan kan kan.... Diri sendiri masih lagi konfius dgn sesetengah istilah perkahwinan neh.... So untuk meleraikan konfius yg ada... Nak tanya... :)

Engagement adalah bertunang kan.
So untuk nikah, is it Solemnization or Reception?
or Reception adalah term untuk bersanding?
ade ke any term untuk majlis bertandang?
and yeah... ape beza majlis bersanding and majlis resepsi?

Ouh... Wedding adalah antara perkara yg memeningkan. Sabar jela. No wonder I'm such a Bride-ZILLA.. Hehehe.

5 comments:

sharifuddin N shakina said...

engagement = bertunang
solemnization = nikah
reception = bersanding
bertandang dlm english tak tahu la plak..tapi kl orang pahang panggil smbut menantu..

latest entry: siapa nak kurus?asset & spanx di sini.

~ mizzAmy ~ said...

yup-yup.... apa yg kina stated tuh betul. bertandang tak sure org panggil apa.

d'Fedrin said...

wahaha.. thanks kina and mizzAmy.

tu la.. nana neh. name je budak TESL. tp bab nikah kawen segala failed lg... hahahaha... :p

anaztasias einz said...

agreed dengan kina hehe k jangan confuse2 dah ek dear =) hehe

d'Fedrin said...

baik cik anaztasias... hehehe.... :p